EFT Tapping

tapping punkter
Tapping punkter

 

EFT – Emotional Freedom Technique

Tapping (EFT) er en teknik som med stor succes kan benyttes til reduktion af stress og andre symptomer. Teknikken består af en kombination af kognitiv- og eksponerings-terapi sammen med tapping (ved hjælp af dine fingerspidser) på forskellige akupressur-punkter. Teknikken er en kombination af det bedste fra Østen og Vesten.

Tapping (EFT) er en speciel teknik udviklet af Cary Craig og herefter videreudviklet af Roger Callahan, USA.

Traumer og negative oplevelser sætter sig ofte som angst, tvivl og negative forventninger. Barrierer; som forhindrer dig i at skabe en positiv og lys fremtid. Meridian tapping (EFT) frigør disse negative, følelsesladede erindringer – faktisk neutraliserer det erindringerne og får dem til at ændre form. Du vil stadig kunne huske, hvad der er sket, men du binder ikke følelserne i kroppen på samme måde, som du tidligere gjorde. Når du giver slip og tillader dig selv at gå med i tappe-processen, vil du ofte kunne mærke frigørelsen og forandringen i løbet af ganske kort tid. Det bliver muligt for dig at se dig selv og verden med friske øjne. 

EFT/Tapping og andre energi-psykologiske metoder

Virker både på et psykologisk niveau ligesom et fysiologisk-energimæssigt niveau for hurtigt at frigøre eller neutralisere en tanke, følelse eller fysisk oplevelse, som er blevet vedvarende og foruroligende. Den samme tapping-teknik kan også bruges til at re-programmere sindet. En re-programmering til at acceptere en ny tanke, ide eller overbevisning, som du bevidst vælger at have. Ved at bringe de kraftfulde hjernefunktioner: intention og ræsonnement, udtrykt gennem sproget, sammen med den fysiske handling at tappe på punkterne. Så sender vi signaler til den del af hjernen, der styrer overlevelses-instinktet, kendt som “kamp/flugt/frys” reaktion.

Vi er i stand til at tillade traumer, smerter og følelsesmæssige ubalancer, at blive frigivet på en måde der er blid , sikker, healende og terapeutisk. Den nye biologi, kaldet “Epi-genetik” har bevist, at cellerne i kroppen påvirkes af det miljø, det lever i. Bruce Lipton, PhD, en pioner på dette område, han har udtalt følgende. Metoden “tapping” er en af de eneste måder, hvorpå man kan omkode underbevidstheden og dermed påvirke gen-aktivitet, helbred og adfærd.

Listen over de ting, du kan blive lindret for, samt potentialet for en positiv forandring og tranformation er enorme.

Metoden er yderst effektfuld til at ændre på de eventuelle negative overbevisninger, som du grundet din opvækst, har lagret i underbevidstheden. Din adfærd er styret af  “dit bevidste jeg” med kun 5%, mens din underbevidsthed styrer resten af din fremtoning med 95%. Alt hvad du har været udsat for i årene 0-6,  er blevet lagret i din underbevidsthed. Det kan endda være hændelser, som du ikke længere kan huske. Der fortsat er særdeles aktive i din krop og underbevidsthed.

Så når du oplever en situation, som minder om den kropslige erindring fra en tidligere episode. Så vil du handle udfra den kodning, din krop dengang lavede. “Kamp eller flugt-adfærden” bliver aktiveret – og du handler, som du gør, ikke kun pga. den nye episode, men også pga. at de gamle kodninger bliver aktiveret. Dette kan give et forhøjet angst- og stress-niveau, der kan medvirke til, at du tager nogle irrationelle beslutninger etc.

EFT Tapping har ingen bivirkninger. Det er kendt for at bringe dig fred i sindet, afslapning i din krop og lysere fremtids-udsigter. Det medvirker også til et bedre helbred, mere energi og fokus samt et højere selvværd. Det kan også give dig lindring, hvis du er stresset, nervøs, har kroniske smerter, eksamens-angst, tandlæge-skræk samt et væld af andre lidelser og problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *