Hvad spejlet fortæller dig

Forestil dig, at du står foran spejlet og kigger på dit kønne ansigt Forestil dig så, at du kigger ind i det dybeste af dine øjne Sig derefter højt til dit spejbillede: Jeg elsker dig! Og lyt så bare til, hvad din indre stemme øjeblikkeligt svarer retur til dig Hvis du er, som de fleste, så fortæller den stemme dig, hvad der er galt med dig; hvorfor du ikke er værd at elske; eller hvordan du hele tiden kan gøre det bedre! Prøv så lige at forestille dig, hvor svært det må være for en anden person at fortælle dig, at han/hun elsker dig! Det er nemlig særdeles svært for dig at tro på det, hvis du ikke selv tror på, at du er værd at elske. Det vil også være rigtig svært for denne person at få lov til at gøre noget godt for dig, da du har svært ved at tage i mod. Du vil højst sandsynligt i stedet hurtigt få samtalen til at handle om noget andet, end dig selv.

Problemer i kærlighedslivet er omvendt proportional med følelsen af selvværd!

Sagt med andre ord, så er det størrelsen af dit selvværd, der laver ravage i dit kærlighedsliv. Hvis du inderst inde ikke tror på, at du er værdifuld og værd at elske, så er det meget svært for en anden person at elske dig. Fordi du ubevidst ikke er i stand til at tage i mod den kærlighed, du længes så meget efter! Uanset hvor mange kærester, der forlader dig – eller du måske selv forlader, før du selv bliver forladt – så vil du blive ved med ende i parforhold, hvor din ubevidste sandhed om dit selvværd hele tiden kommer i spil! I hvertfald lige indtil du får højnet din tro på egen værdi.

Hvornår lærte du at tro på, at du ikke er god nok?

Hvis du vil lære at elske dig selv, er du nødt til at finde ind til baggrunden for, hvorfor du ikke tror, at du er værd at elske! Når du er i stand til at elske dig selv, vil du opleve en indre ro og glæde, som du ikke tidligere har haft kendskab til. Når du lærer at elske dig selv, vil du være i stand til at være i en kærlighedsrelation, uden at bekymre dig om at blive forladt, svigtet eller såret. Når du elsker dig selv, vil du være i stand til at fravælge de ting/personer i dit liv, som ikke gør dig godt. Men du vil også være i stand til at træffe de valg, der giver dig glæde og næring.

Du behøver ikke længere bevise dit værd

Ingen kan få dig til at føle dig elsket, uanset, hvor mange gange vedkommende fortæller dig det! Hvis du ikke elsker dig selv, så vil du ikke være i stand til at tage i mod bekræftelsen og kærligheden fra en anden person. Du vil i stedet langsomt begynde at være fejlfinderen, kritikeren og selvsabotøren, fordi du har svært ved at acceptere andre, når du inderst inde ikke kan acceptere dig selv. Eksempelvis: – at please andre uden kontakt med egne behov – at være bange for at blive forladt – at kontrollere alt og alle for at holde usikkerheden væk – at være mistroisk og utryg – at afvise i stedet for at tage i mod – at ……

Hvad egenkærlighed betyder

Dilemmaet med egenkærlighed er, at mange ofte misforstår, hvad det ord egentlig betyder. Egenkærlighed er: – at kende dit eget værd også når andre siger noget om dig, som du ikke bryder dig om! – at have en vision for dit liv, så andre personer ikke indiktere afgør, hvad der skal ske i dit liv! – at gøre noget godt for dig selv, som ikke kun involverer dankortet! Mange mennesker har en tendens til at forkaste vigtigheden af at elske sig selv. Det tragisk-komiske ved dette er, at det at elske sig selv, er det eneste, der kan gøre dit liv bedre.

Hvad egen-kærlighed ikke er!

Der er mange måder, hvorpå man kan forsøge at bevise overfor sig selv, at man er værd at elske. Ofte involverer det dog måder, hvor man søger kærlighed og bekræftelse udenfor sig selv, istedet for at mærke den indeni. Du får det godt med dig selv i det øjeblik, du udfører selve manøvren. Men det forandrer desværre ikke på den sandhed, du i virkeligheden tror på indeni. Og når der er diskrepans mellem de to ting: det, du viser udadtil og det, du tror på indeni, så vil du hele tiden være på overarbejde. Du vil også hele tiden lede efter bevis på det, du tror på indeni. At kende dit eget værd og elske dig selv, betyder ikke: – at købe ting, der kun giver dig et øjebliks velvære – at tage på wellness-ophold eller ferie – at få en ny stor bil, en ny sofa eller en ny ring – at spise på en fancy restaurant Hvilket “fix” gør du brug af, for at føle dig elsket? Og spørg så dig selv efter, om det mon egentligt har flyttet din tro på eget værd på den lange bane?

Din skjulte indre kodning

Mit gæt vil være, at du stadig tror på den sandhed, du lærte om dig selv, da du var barn! Det, du har fået med dig, som en skjult kodning i din underbevidsthed. Det, der bliver ved med at lave ravage for dig, uden at du er klar over det. Så hånden på hjertet – hvor værdifuld er du?  Ikke i form af, hvad du gør, hvor du bor, hvilken titel du har eller, hvor stor din bil er! Hvis du blot læner dig tilbage i håbet om, at der en dag kommer en speciel person , som kan give dig alt det, du længes efter, så skal du vide, at det først kommer den dag, hvor du virkelig tror på, at du er værd at elske! Og det tror du først rigtigt på den dag, hvor dit spejlbillede siger “Tak – jeg ved, at jeg er værdifuld og værd at elske!”

Bestil tid til en indledende introsession