Julen er hjerternes fest – eller?

Julen er hjerternes fest, men ikke alle hjerter er intakte

Hvert år når december og julen nærmer sig, så fyldes jeg med glæde over alt det smukke. Over lyset i mørket, men også over det, som julen egentlig står for: nemlig indre fred. For mange er julen en familie-højtid, men hvad gør man, hvis den familie man har, ikke er intakt? Eller hvis man ikke trives i den familie, man er en del af? Så fyldes hjertet med noget andet end glæde og indre fred. Det fyldes i stedet med vemod, ked-af-det-hed og længsel. Man kommer i kontakt med alt det, man har forsøgt at “glemme” og “gemme” væk, fordi det føles ubehageligt, eller fordi det vil få konsekvenser at turde gå ind i dem.

Trængsel og alarm

For mange er julen også fyldt af trængsel og alarm – vi stresser rundt for at nå alt det, der hører en normal jul til i vore dage. Alt skal være perfekt og stråle, men nedenunder stråleglansen ligger der måske noget andet? Og det er her, du skal tage fat, hvis du vil opleve den indre fred, som julebudskabet også indeholder.

Hvis du ikke rigtigt glæder dig indeni, hvad er det, du bliver mindet om som er medvirkende hertil? Måske skal du holde jul uden dine børn, fordi din familie ikke længere er intakt? Måske har du slet ikke nogen at flette julehjerter med – igen? Eller måske har du slet ikke glæden i dit hjerte, fordi du ikke er tilfreds i dit parforhold og det føles svært både at skulle give, men også at tage imod?

Kysser julemanden mor i år?

Hvis du er en af dem, som ikke synes julen er så fantastisk fredfyldt, så vil jeg anbefale dig at være tro mod det, du mærker. Hvis der er uro i dit parforhold, så husk at din partner angiveligt også længes efter noget ligesom dig. Brug de dage i juleferien, som I har sammen til at være nysgerrige på hinanden. Hvis I sidder fast i en hårdknude, der føles uløseligt, så er første skridt mod freden at tune ind i, hvilke behov du ikke får opfyldt. Og her mener jeg ikke i form af store gaver eller julemiddage!

Alle følelser i forhold til forventninger og traditioner, hos både den ene og den anden part i en relation, kommer i spil i julen – og du kan blive trigget af noget, som du tror hører din partner til, men som rent faktisk er noget, du selv bærer på. Hvis dette sker, så prøv at se på de ting, der trigger dig som en ekstra julegave. Her får du nemlig serveret noget, som du selv kan tage dig af og gøre noget ved. Der er en grund til, at julemanden måske ikke har lyst til at kysse mor!

Single-bells

Hvis du er single og skal holde jul “alene” sammen med resten af familien, så tillad dig selv at tage imod den omsorg/kærlighed fra andre, som du har brug for. Giv plads til taknemmeligheden over alt det, du faktisk har i livet. Fokuser på det, der er der, istedet for det, der ikke er der. Fyld dit eget hjerte med kærlighed og vid, at julefreden dermed også kan komme til dig. Giv det til dig selv, du længes efter: egen-kærlighed, omsorg, tilvalg, at føle dig vigtigst etc. Måske er dette din sidste juleaften som single. Så kan du da ligeså godt nyde det, så du kan fortælle din fremtidige partner om dengang, du holdt jul “alene”. Sørg for at skabe nogle gode rammer og minder – også mens du er single, så din lykke ikke afhænger af, hvorvidt du har en partner eller ej.

Glædelig jul og Godt nytår

Hvis du har brug for at pakke de ubehagelige julegaver ud, så bestil tid til en indledende introsession, så du næste år kan opleve en fredfyldt jul fuld af ægte kærlighed.

Indledende introsession

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *