Ghosting

Hvis du har befundet dig på datingportalerne, har du højst sandsynligt også prøvet at blive efterladt i et tomrum af tavshed.

Du starter en dialog med en person, hvor der er gensidig interesse. Du mødes måske med selvsamme person et par gange. Du når nok også lige at tænke, at der nu endeligt åbner sig en mulighed for at udvikle en date til et kærligt og givende parforhold.

Og pludselig ud af det blå bliver du mødt med korte undvigende retur svar! Der går nu samtidigt også længere og længere tid, før du overhovedet får et svar!

Til sidst får du slet ikke et svar, men bliver mødt med en mur af tavshed og ignorance!

Det tavse sprog er et fattigt sprog

Det tavse sprog er et sprog, som de færrest forstår korrekt, og som de fleste bruger ret meget tid på at forsøge at oversætte.

Det tavse sprog er et sprog, der oftest misforstås, fordi det er fyldt med nuancer af både under- og overtoner og usagte ord.

Genkender du dig selv i at benytte det tavse sprog, når du ikke ønsker mere kontakt med den person, du har datet? Så vil jeg opfordre dig til at lære et nyt sprog.

Når du har brugt tid på at date en bestemt person og forsøgt at sprede dine smukkeste og farvestrålende påfuglefjer i håbet om tilvalg; så er det simpelthen så uværdigt, at du efterfølgende gemmer dig som en struds, der stikker hovedet i sandet!

Bare fordi du ikke formår at kommunikere og sige ordentligt fra.

Som dronning Margrethe sagde i en nytårstale for en del år siden:

Det kan du ikke være bekendt! 

Følelsesmæssig utilgængelighed

Du vælger samtidigt at fremstå som en følelsesmæssigt umoden person.

Måske har du endda opnået at få intim kropskontakt og delt kropsvæsker i en hastig dans hen over lagnerne! I så fald bør du i det mindste have så meget personlig karakter, at du kan finde ud af at kommunikere og vælge fra på en ordentlig og værdig måde.

Både for dig selv; men i særdeleshed for den person, du angiveligt også har delt tanker, ord, håb og drømme med!

Du kommer til at fremstå som en person, der højst sandsynligt kun befinder sig på datingportalerne for at få dækket et kropsligt behov.

Og det er her datingland bliver useriøst for de personer, du dater; og som søger lidt mere end en enkelt tur i høet!

Tavshed som exit strategi

Hvad var din intention mon egentlig?

Havde du i virkeligheden blot brug for intim kropskontakt, men glemte i farten at oplyse, at det var hudsulten og begæret, du havde brug for hjælp til?

Eller håbede du rent faktisk på, at den person, som du efterfølgende ghoster med tavshed; potentielt kunne blive din kæreste?

For ja, det er meget muligt.

Og ja, du har bestemt også lov til at forandre mening, hvis du alligevel ikke synes, at personen er den rette for dig!

Men, nej, du har simpelthen ikke lov til at bruge ignorance som en kommunikations strategi!

Når du bruger tavshed som en exit strategi, efterlader du desværre også modparten med håbløshed og forvirring. Du stjæler ganske enkelt noget fra den person, som du samtidigt har brugt tid på at kurtisere!

Det kan du ikke være bekendt!

Og det er lige her datingland til bliver en jungle, fyldt med lunefulde farer; flotte farver og varm luft.

Tavshedens pris

Det gamle ordsprog der siger, at tale er sølv, mens tavshed er guld, er ganske enkelt ikke sandt, når det kommer til afslag i datingland.

Tavsheden kommer i stedet med en høj pris!

Ikke kun for modtageren, men faktisk også for dig, der benytter sig af teknikken ghosting.

For modtageren forstærker det den tvivl, mistro og usikkerhed, som vedkommende måske allerede i forvejen bærer rundt på. Både som en konsekvens af at have oplevet dette fænomen før. Men især hvis den person, du udsætter for ghosting også ubevidst bærer rundt på en ambivalent tilknytningsstil.

Det kan du ikke være bekendt!

Du har ikke ansvaret for, hvordan en anden person reagerer. Men du har ansvaret for at efterlade denne person i samme tilstand, som da du indledte dit date eventyr.

For dig selv har denne exit strategi den pris, at du kommer til at fremstå arrogant og utroværdig.

Og nej, det er ikke sikkert, at det er sådan, du ser dig selv. Måske er du i virkeligheden selv usikker og i tvivl. Måske tør du slet ikke knytte dig, fordi du engang har lært, at det er utrygt at have brug for et andet menneske.

Højst sandsynligt vælger du tavshed som exit strategi, fordi det er svært for dig at udtrykke dig og såre et andet menneske. Du vælger dermed den lette løsning i momentet. Nemlig at luske ud af bagdøren og tie, i stedet for at kommunikere enten via tale eller skrevne ord.

Og det kan du godt gøre bedre!

Hvorfor dater du?

Start med at være ærlig omkring, hvad du bruger dating til.

Kom i kontakt med, hvad du søger og skriv din datingprofil, så det klart fremgår. Allerede denne lille manøvre gør det så meget lettere for dig at date. Fordi præmisserne er tydelige og klare på forhånd.

Begynd at øve dig på at sige tak. Tak for mødet – tak for tiden – tak for interessen – tak for kaffen.

Bare tak!

Uanset om du ønsker at fortsætte med at date, eller om du er klar over, at du skal en anden vej i datingland, så fortæl det til vedkommende du er i kontakt med. Ryd misforståelserne af vejen. Vær venlig, også selvom du afviser.

Det kan du godt være bekendt!

På den måde bliver du til det kærlige og empatiske menneske, som du højst sandsynligt, dybt inde i dit hjerte, en dag selv håber på at blive kæreste med.

Har du brug for guidning og vejledning til din dateproces, så du kan navigere bedst muligt gennem datingjunglen, så finder du værdifuld viden i både min bog Onlinedating, der dur – sådan skriver du en datingprofil, der giver dig de rigtige match. Samt i min onlineforløb Lær kunsten at date.

Når du gør dating til en god proces for begge parter; drysser det endvidere efterfølgende lystigt med glimmer i det parforhold, som din dateproces forhåbentligt en dag lander dig i.