Den eneste ene

Udtrykket “den eneste ene” leder os til at tro, at der kun findes en person, som kan opfylde alle vore inderste drømme og længsler.

Og hvis den/de partnere, vi har haft gennem i livet, ikke har vist sig at være denne eneste ene, så forlader vi forholdet – eller blive forladt!

Men vi opgiver sjældent drømmen om at møde vedkommende. Det er derfor vi finder mod til igen at turde drømme og håbe – mod til at indlede endnu et nyt forhold – for så sandsynligvis atter at finde ud af, at det heller ikke denne gang var “den eneste ene”, du havde mødt!

At blive ved med at lede efter kærlighed

Hvis du har en tendens til at blive ved med at lede, så har du højst sandsynligt en undvigende tilknytnings-mønster. Du bliver ved med at lede, fordi det føles mere trygt for dig at være alene i forhold til at være i en tæt relation og tilknytning med en anden person. Noget inde i dig har brug for at komme væk, når en anden person kommer for tæt på dig – både fysisk og psykisk. Det føles ubehageligt i krop og sind, og alt i dig forsøger at få dig til at undvige. Det ubehagelige i kroppen forsvinder igen, når du har trukket dig og er alene.

Dette mønster gør det dog besværligt at være i et kærligt parforhold, fordi partneren naturligvis reagerer på, at du trækker dig. Helt slemt bliver det, hvis partneren er i besiddelse af et ambivalent tilknytnings-mønster, for så har vedkommende hele tiden brug for bekræftelse på, at du ikke forsvinder!

Når sex er lettere end psykisk nærhed

Hvis det at være tæt med en anden person føles ubehageligt, så er den seksuelle akt den måde, hvorpå du kan blive fyldt op med bekræftelse og tilfredsstillelse. Sex bliver det værktøj, der kan give dig et øjebliks bekræftelse på, at du hører til – at du er god nok – at du er valgt til.

Men bagefter kan du ikke være i det. Og du bliver sendt ud på flugt – væk fra nærheden, men på jagt efter et nyt uforpligtende møde med en helt anden person.

Sex uden kærlighed, intimitet og nærvær, bliver mekanisk, ligegyldigt og måske endda også aggressivt.

Kærlighed er noget helt andet – kærlighed er at  modtage – kærlighed er lyst til at give uden forventning om at få retur.

Fra et forhold til et andet

Når du ikke længere kan være i parforholdet, fordi dit mønster hele tiden kommer i spil, så forlader du højst sandsynligt forholdet, fordi vedkommende alligevel ikke var “den eneste ene” for dig. Men du finder aldrig vedkommende, for det, der sender dig ud på en ny søgen, er det tilknytnings-mønster du fik med dig, dengang du var barn. Det, du lærte om at relatere til andre. Og det bliver svært for dig at få det, du har behov for, og bliver  ved med at længes, før du får helet det mønster, der blev dit.

Men du skal vide, at det er muligt at komme fri af både det ambivalente og undvigende mønster og ind i den trygge tilknytning, hvor kærligheden føles let og ubesværet. Men det er svært at gøre uden professionel hjælp. Det er også svært at ændre på, hvis man ikke involvere underbevidstheden.

Har du egentlig brug for flere brudte forhold – eller er du klar til forandring af det, der ubevidst styrer dig? Det hele starter med, at du tager første skridt.

Bestil tid til en indledende introsession og tag det skridt.

Hos mig ændrer vi på kodningen i underbevidstheden, så du kommer fri af de snærende bånd, der gør dit kærlighedsliv besværligt.

Indledende introsession