Elsk dig selv først

Er du i stand til at give kærlighed til dig selv – eller giver du det til alle de andre, så der kun er selvsabotage tilbage til dig selv?

Elsker du egentlig dig selv? 

Du tænker måske, at det er et mærkeligt spørgsmål! Men kan du kigge dig selv ind i øjnene i spejlet og sige: “Jeg elsker dig virkelig – du fortjener alt det bedste.”

Hvordan kan jeg være alt for mig selv – og give mig selv alt det, jeg længes efter? Det kan du i det øjeblik, du ikke absolut skal have andre personer til at værdsætte dig. Du giver ikke din værdi fra dig til din chef, din kæreste, dine børn eller øvrige familie. Når du vågner hver morgen, ved du indeni, at du er “nok”, som den du er. Du behøver ikke forestille dig at være en anden, for den rolle er allerede optaget.

Det er din opgave at kunne lide dig selv allerførst – før andre skal kunne lide dig!

Og så viser du den bedste version af dig selv hele tiden, fordi du ikke behøver gemme noget af vejen.

Egoistisk eller egenkærlighed?

Det handler absolut ikke om, at du er egoistisk, eller, at du ikke skal tage dig af andre. Det betyder blot, at du skal sætte dig selv øverst på din “to-do” -liste hver dag! Det er ikke muligt for dig at give til og gøre for andre, hvis din egen kop er helt tom, så sørg for at fylde i og på med det, du har brug for.

Og jo – du fortjener det så meget. Fyld dig selv med positivitet, muligheder, tid til afslapning, gøre det, der gør dig glad.

Lær at sige nej

Elsk dig selv så meget, at du fjerner dig fra de personer i din omgangskreds, som ikke gør dig godt. Sæt sunde grænser – lær at sige nej uden dårlig samvittighed. Hvis du siger ja til alle andre, siger du nej til dig selv hver eneste gang.

Og vid, at nej er en hel sætning. Du behøver ikke komme med lange forklaringer og undskyldninger om, hvorfor du siger nej. Øv dig i at sige nej til andre og ja til dig selv.

Giv udtryk for det, du har brug for

Hvis du har en kæreste, er han/hun så klar over, hvad du har brug for og længes efter? Hvis ikke du får det, du har brug for, er du så egentlig god til at udtrykke, hvad du længes efter? Højst sandsynligt er det lettere for dig at undertrykke dine behov, end det er, at give udtryk for, hvad du har brug for!

Når du begynder at øve dig i at fortælle, hvad DU har brug for, risikerer du også at få et nej. Men sandsynligheden for, at du får et ja, og at du får det, du har brug for, er langt større, når du selv tør italesætte dine behov.

Knejs med nakken og ret ryggen

Når du kender dit eget værd, er du meget mere værdifuld for din kæreste, din arbejdsplads, for dine børn etc., fordi du vil være mere modig, mere glad, mere positiv og mindre udbrændt.

Og hvis dine projekter ikke lykkes, så er du fra det værdifulde udgangspunkt i stand til at erkende dine fejltrin, mens du på samme tid har modet til at fortsætte. Du vil ikke længere være bange for at fejle, for du ved, at det netop er fejlene, der lærer dig noget nyt.

Parforhold og egenkærlighed

Når du står i din egen kraft og ved, at du – uanset hvad – er værdifuld, så leder du ikke længere efter en kæreste til at udfylde tomrummet inde i dig. Så leder du istedet efter en kæreste, som er desserten til det hovedmåltid, der består af dig selv!

Det bedste du kan gøre i processen med at finde varig kærlighed, er at sørge for din egen rejse frem mod at være den bedste version af dig selv.

Det er ikke en kommende kæreste, der skal fuldende dig og dit liv, men dig, der skal finde ind til at elske dig selv først. Og når du kommer fra det sted, bliver kærlighed noget helt andet, end du måske er i stand til at forestille dig.

Så hvad venter du på?

Elsk dig selv først – når du elsker dig selv først, bliver det let for andre at elske dig.

Begynd rejsen allerede i dag og bestil tid til en indledende strategisession.

Bestil tid til en indledende introsession