Er du maskulin eller feminin?

forskel på, hvordan mænd og kvinder dater

Hvis du lige tænker over det et øjeblik, hvor maskulin eller feminin er du så egentlig?

Er du som person vant til at være i “handle-mode” og få ting til at ske? Og har du det egentlig bedst, når du har kontrol og styring?

Hvis du er en mand, håber jeg, at du svarer ja! Men hvis du er kvinde, vil jeg gerne lige have dig til at mærke efter, om du befinder dig bedst i den maskuline eller feminine energi.

Både mænd og kvinder har de maskuline og feminine sider i sig. Men det bliver til et problem i et kærlighedsforhold, når der er ubalance i fordelingen af disse energier.

Maskulin energi

Maskulin energi handler om at gøre – at få ting til at ske.

Essensen af maskulin energi er at sørge for = forsørge, hvis vi kigger helt tilbage til urtiden.

Maskulin energi er styrke, udholdenhed, handling, viden m.m.

I parforholdet skal der være balance mellem den maskuline og feminine energi, så når kvinden træder ind i den maskuline part, bliver manden helt automatisk nødt til at trække sig og blive mere feminin. I værste fald forlader han parforholdet, for dermed at få mulighed for at vende tilbage til den maskuline energi.

Feminin energi

Feminin energi handler om “at være” istedet for “at gøre”.

Essensen af feminin energi er at være i stand til at tage imod = at modtage det, manden kommer hjem med efter endt jagt, hvis vi kigger tilbage til urtiden.

Feminin energi er sårbarhed, intuition, omsorg, modtagelighed, rummelighed, tillid m.m.

Når du som kvinde fokuserer på bare “at være tilstede i øjeblikket” og nyde en mands nærvær og opmærksomhed, så træder du ind i en feminine rolle og tillader manden at påtage sig den maskuline rolle. Og lige der, giver du ham den største gave, for så får han mulighed for at gøre noget for dig!

Når en kvinde er i stand til at tage imod fra en mand, sender hun endvidere indirekte besked om, at hun værdsætter sig selv. Hun tror da selv på, at hun er værdig til hans tid og opmærksomhed og i sidste ende kærlighed. Og lige der, viser hun, at hun i stand til at slippe kontrollen og have tillid til, at manden kan finde ud af det hele.

En maskulin verden

I dagens Danmark – og verden generelt – har samfundet længe været baseret på de maskuline energier. Du bliver som kvinde anerkendt for alt det, du gør, istedet for den, du er. Samfundet har i meget lang tid forsømt at sætte pris på de feminine værdier, og det er derfor efterhånden blevet normalt for en kvinde at være i den maskuline energi.

Det er bestemt intet forkert i som kvinde at træde ind i den maskuline energi, når det er påkrævet og nødvendigt! Det giver dig rigtig mange fordele – og ihvertfald, når du er single – og evt. alenemor! Du handler, fordi der ikke er andre til at gøre det for dig – og dermed “overlever” du.

Problemet opstår, når din maskuline energi bliver til en vane for dig. Måske bliver den ligefrem så stærk for dig, at du ikke længere er i stand til at fralægge dig rollen, når du er sammen med en mand.

Kontrol og styring

Når du som kvinde fraspalter de feminine energier, (måske fordi du ikke ønsker at fremstå svag), så har du en tendens til at kastrere, svække, straffe og manipulere mænd.

Du kommer ind i et kontrol-issue, og du undrer dig måske ligefrem over, hvorfor din mand trækker sig fra dig. Hvis du er single-kvinde undrer du dig måske over, hvorfor du kun tiltrækker mænd, som du ikke har respekt for, eller som ikke ønsker at indgå i et forhold med dig!

Svaret er bl.a., at du har påtaget dig mande-rollen, og dermed bliver den mand, du har tiltrukket nødt til at påtage sig kvinde-rollen! Måske bliver du ligefrem “mor” for din kæreste/mand, mens du samtidig ikke kan forstå, hvorfor han ikke selv er i stand til at tage et ansvar!

Skilsmisse er uundgåeligt

Et sådant parforhold holder sjældent i det lange løb!

Du vil efterhånden miste respekten for din mand, fordi han bliver til et “skvat”, som du skal gøre alting for. DU er dog ikke i stand til at give ham lov til at være mand, så du kan være kvinde. Og lige der forbliver du ikke glad, lykkelig og sammen til “døden jer skiller”. Din mand er angiveligt nødt til at forlade dig for at tage sin maskuline energi tilbage. Måske går han direkte ind i armene på en anden kvinde, som er i kontakt med sin feminine essens.

Slip din maskuline energi!

Hvis du er klar til forandring og til at slippe dit behov for kontrol og istedet finde  modet til at gøre dig sårbar, så du kan blive i stand til at tage imod, så skal det være mig en fornøjelse at hjælpe dig med at finde ind til, hvorfor det er svært for dig at slippe den maskuline rolle.

Hvad handler det i virkeligheden om? 

Spørg dig selv efter, hvad den rolle giver dig? Hvad undgår du, når du har styringen og kontrollen? Men hvad får du heller ikke, som du længes efter?

Hvad er det mest kærlige, du kan gøre for dig selv i dag, som ikke involverer noget, du skal gøre for andre, men kun for dig selv? Tillad dig at nyde det – stop lige op og bemærk det øjeblik, du står midt i. Læg mærke til alt det, du har at være taknemmelig for -bare lige der, hvor du står.

Indledende introsession