Hvad bliver du egentligt tiltrukket af?

Hvad bliver du egentligt tiltrukket af?

Spørge-undersøgelse: Hvad tiltrækkes danskerne af?

Jeg har fået lov til at give mit besyv med vedrørende resultaterne på en spørgeundersøgelse, som websiden “findenkæreste.dk” har stået bag. Du kan læse resultaterne her: “Hvad tiltrækkes danskerne af?”

En spørgeundersøgelse som baserer sig på svar fra i alt 1.403 singler i Danmark. Og som går ud på at finde frem til de træk, der danner baggrund for, at man føler sig tiltrukket af et andet menneske med henblik på en kommende partner. I undersøgelsen indgår forslag til personlige træk, ligesom man også har haft mulighed for at skrive et træk, der ikke på forhånd var medtaget i undersøgelsen.

Svarene stammer overvejende fra kvinder (80,1%), hvilket i sig selv ikke er overraskende, da det svarer til den fordeling af mænd og kvinder, vi finder indenfor personlig udvikling.

Så kan man jo undre sig over, at mændene sakker bagud indenfor dette felt, fordi de i lige så høj grad har behov for personlig udvikling for at mestre det liv, de gerne vil leve. De fleste mænd skal dog ofte helt ud til kanten af personlig følelsesmæssig smerte, før de finder modet til at række ud efter hjælp. Og da er meget allerede smuldret mellem hænderne på dem!

Mænd er (modsat kvinder) løsningsorienterede og de forsøger derfor ofte at dulme følelsesmæssig smerte ved at arbejde mere, spise mere, drikke mere, motionere mere etc., hvilket dog desværre ikke forandrer på årsagen til smerten.

 Undersøgelsens resultat

Undersøgelsens resultat angiver, på trods af forskellen på andelen af deltagende mænd og kvinder, at der er specielt tre personlige træk, der vægtes højt hos begge køn:

 1. Humor
 2. Loyalitet
 3. Evnen til omsorg

Det kommer slet ikke bag på mig, at det netop er de værdier, man helst vil have i et parforhold. Langt de fleste singler ender dog alligevel med at få det stik modsatte, grundet den skjulte bagage, man selv ubevidst bærer med sig fra parforhold til parforhold.

 Humor

Når humor har fået førstepladsen hos både mænd og kvinder, så kan det faktisk være begrundet i en helt anden årsag, end det, at man gerne vil grine og have det sjovt sammen.

Jeg tænker faktisk, at det i stedet er overvejende sandsynligt, at årsagen mere handler om, at man tidligere har befundet sig i parforhold, hvor der til sidst kun var skænderier tilbage. Og det vil man for alt i verden gerne undgå fremadrettet, hvilket jo er fuldt forståeligt. Så man leder efter tegn på det modsatte, når man møder et menneske, man bliver tiltrukket af.

Herudover er det jo et faktum, at latter og glæde fylder kroppen med endorfiner, som er kroppens lykkehormoner. Den verden, du lever i, opleves bare anderledes med kroppen fuld af lykkehormoner, end gennem en følelse af afvisning, svigt og tristhed.

 Loyalitet

Når loyalitet indtager en sikker andenplads, og er et særligt ønske, istedet for at blive betragtet som en selvfølgelighed, så tror jeg, at det mere handler om, at man tidligere har oplevet, at den partner, man havde tillid til og stolede på, har været utro. Enten fysisk eller følelsesmæssigt.  De, der har prøvet dette, ved, hvilke alvorlige følelsesmæssige spor, det efterlader indeni. Samt hvor lang tid, det tager at komme ovenpå igen efter sådan et svigt.

Mange slæber, som konsekvens heraf, et lukket hjerte med sig ind i det næste parforhold, som man alligevel drister sig til at forsøge at blive en del af, Fordi man gerne vil beskytte sig selv imod atter at blive ked af det, såret og svigtet.

En strategi kan være at undersøge på, hvorvidt den person, man er blevet tiltrukket af, ikke tidligere selv har været andre kærester utro etc. Hvis dette viser sig at være tilfældet, finder man måske modet til at turde tro på, at det denne gang lykkes at finde én, man kan stole på og have tillid til.

Hvilket i øvrigt slet ikke behøver være tilfældet!

 Omsorgsfuldhed

Når evnen til at være omsorgsfuld indtager tredjepladsen hos begge køn, så ser jeg dette som et udtryk for, at begge køn har behov for både at ”give til” og ”modtage fra” en ny partner.

Nogle mennesker har det dog lettest med at være den givende omsorgsfulde part og ender med at være den, der hele tiden “giver og gør”, for så til sidst at stå helt drænet tilbage. I en sådan tilstand er det let at give modparten skylden for ikke at være hjælpsom og omsorgsfuld.

Man bør dog ofte i stedet vende spejlet og spørge sig selv efter, hvorvidt man selv er i stand til at tage imod? Ikke kun materielt, men også følelsesmæssigt og personligt. Både mænd og kvinder kan have svært ved at modtage, men det er overvejende kvinder, der lander i denne kategori.

Når man har lettere ved at give og svært ved at modtage, handler det ofte om en skjult indgroet ubevidst overbevisning om, at man skal gøre sig fortjent til at få, og dermed ikke selv tror på, at man er det værd, medmindre man beviser dette.

Grundlæggende handler det om, at man engang ubevidst har lært at tro på, at man ikke er god nok, og derfor kommer man ubevidst til at ville bevise sit værd. Og dermed skubber man indirekte modpartens hjælp fra sig. Enten fordi det, vedkommende gør, ikke er gjort godt nok. Eller simpelthen fordi, at vedkommende har fået nok af afvisning og dermed er holdt op med at tilbyde hjælp.

Og så ender man med selv at stå drænet og slukket tilbage og beslutter sig for, at det er partneren, der ikke er i stand til at give. Mens det i virkeligheden handler om, at man selv ikke er i stand til at modtage!

 Forskel på hvad mænd og kvinder vægter højst

På fjerde- og femtepladsen fortsætter kvinderne med de menneskelige værdier: betænksomhed og venlighed, mens mændene vægter venlighed og flotte øjne.

Mænd er generelt mere visuelle end kvinder. Og øjnene er jo som bekendt også sjælens spejl, så man aflæser ubevidst en person ved at kigge på, hvad øjnene afspejler. Man kan godt møde en smilende person, der forsøger at se glad ud, mens øjnene altid afslører, hvorvidt man er trist og utilgængelig indeni.

Mænd bliver tiltrukket af den feminine livskraft, så hvis øjnene stråler af glæde og selvværd, så bliver en mand naturligt tiltrukket heraf. Mænd elsker generelt bare glade kvinder, fordi det får dem til at føle, at de lykkes.

Mænd bryder sig ikke om følelsen af ikke at slå til.

En sådan følelse kan faktisk få en mand til at forlade en kvinde til fordel for en anden. Men denne følelse er oftest grundlagt inde i ham, længe før han mødte både den ene og den anden kvinde.

Det, du i virkeligheden bliver tiltrukket af

Det, man helt automatisk bliver tiltrukket af hos en anden person, er faktisk baseret på nogle helt andre og ubevidste mekanismer end blot at beslutte sig for at lede efter nogle modsatte træk, end det, man ikke ønsker mere af i sit næste parforhold.

Skabelonen for, hvem du bliver tiltrukket af, blev indstillet, da du var mellem 0-6 år i forhold til det, du ubevidst lærte at tro på om dig selv, om livet og den allerførste kærlighedsrelation, du befandt dig midt i: nemlig kærligheden til dig fra henholdsvis din mor og far.

Det er “dit bevidste jeg”, der sender dig ud på jagt efter en ny partner.

Og det er “dit ubevidste jeg”, der saboterer det hele for dig!

Din underbevidsthed styrer dig rent faktisk med 95%, mens kun 5% af din adfærd og tænkning, er styret af din bevidsthed.

Det eneste kemisk forelskelse-  (sommerfugle i maven og harpeklang for dit indre øre) – betyder er, at din barndoms gade er tilbage i form af det samme psykiske miljø, som du voksede op i.

Det hele er genkendeligt for din underbevidsthed, og du får leveret en mulighed for endelig at få det følelsesmæssigt, som dine forældre ikke lykkedes med at give dig. Den person, du føler dig tiltrukket af, kan nemlig levere nøjagtigt de sår, du bærer med dig og som du har brug for at få helet op indvendigt. I starten af en kemisk forelskelse er du sikker på, at du endelig får det, du ikke fik som barn.

Men når det rosa forelskelses slør er forduftet, går det op for dig, at du har fået nøjagtigt det, du ikke ønskede mere af!

Det lykkes meget sjældent for os at hele hinanden. Vi opgiver nemlig på forhånd, når de ubehagelige følelser atter bliver vakt indeni. I stedet for at hele hinanden, bliver de ubevidste sår, vi hver især bærer med os, blot forstørret og forværret. 

Det er derfor, jeg vil bede dig om at hele dine sår op, før du træder ind i endnu en ny kærlighedsrelation, så du ikke sender lidelsen fra dine sår ud til mennesker, der ikke påførte dig såret.

De mennesker, der kan levere det, du længes efter og har brug for, bliver du sjældent kemisk forelsket i! Det minder nemlig ikke din underbevidsthed om noget genkendeligt. Du vil derfor opleve, at du ubevidst vælger de personer fra, som indeholder det, du leder efter.

Fordi du ikke kan mærke suget i maven. 

Sådan får du det kærlighedsliv, du drømmer om

Før du kan få det kærlighedsliv, som du drømmer om inderst inde, så er du nødt til at påtage dig ansvaret for at rydde op i den skjulte ubevidste bagage, der bliver ved med at lave ravage for dig.

Det er desværre sjældent nok blot at skifte kæresten ud med en ny model.

Start med at blive bevidst om, at du er den eneste konstante i alle de parforhold, du har været en del af. Dette betyder, at problemet ikke kun ligger hos de partnere, du “tilfældigvis” har været så uheldig at blive tiltrukket af.

Hvor længe vil du blive ved med at spilde tiden med at vente og håbe på bedre held næste gang?

For så efterfølgende at finde ud af, at du står i nøjagtigt det samme mønster en gang til?

Vil du have min hjælp til at forstå dit skjulte mønster, så book tid til en “den røde tråd” session allerede i dag.

Book - den røde tråd - session her

Du kan også starte med at læse om mit onlineforløb: 

Kunsten at date

Samt min bog:

Onlinedating, der dur – sådan laver du en datingprofil, der giver dig de rigtige match

Næste år ved denne her tid, vil du ønske, at du alligevel var gået i gang i dag. 

 

2 kommentarer til “Hvad bliver du egentligt tiltrukket af?

 1. Mette Munk siger:

  Dit skriv vækker en nysgerrighed i mig og en længsel efter at finde mig selv i mit nuværende parforhold

  • Dorte Ravn siger:

   Uanset om man er single er i forhold, så er det så vigtigt at være i kontakt med den kerne, man har med sig inde bag ved alle lag af beskyttelse. Lag som efterhånden som tiden går, bliver tykkere og tykkere. Lag, som er grundlagt da man var mellem 0-6 år. Faktisk så oplever mange, at deres evne til at elske og blive elsket bliver langt dybere, når man kommer fri af sine egne indre begrænsninger. Jeg er glad for, at mit indlæg har vakt din nysgerrighed på dig selv.

Der er lukket for kommentarer.