Når ældre mænd søger yngre kvinder i datingjunglen

Når ældre mænd søger yngre kvinde

Jeg har nu befundet mig i det useriøse dating univers i flere måneder. Og det har jeg, fordi min jævnaldrende (eks) kæreste gennem 5½ år (fra den ene dag til den anden) sidste år valgte mig fra til fordel for en langt yngre kvinde.

Jo, jo – det i sig selv var ikke særligt sjovt.

Det var et uventet stort svigt af både tillid, respekt og loyalitet.

Ikke for at sætte mig selv højt på en piedestal, uden evnen til at reflektere over mig selv, situationen eller den mand. jeg var kæreste med, så var der tale om et fravalg af en kvinde +50 og et tilvalg af en langt yngre kvinde +30.

Og det kan jo få enhver mand til at springe, eller ……

Det fik i hvert fald den mand til at springe, der ikke længere kunne følge med i min personlige udvikling og virke samt ønske om dybere samhørighed.

  • For mig er spørgsmålet egentlig ikke: “hvad hun har, som jeg ikke har?”
  • For mig er spørgsmålet derimod: “hvad har jeg, som hun ikke har?”

Når tilknytning som voksen føles farligt

En flugtvej er naturligt at gå derhen, hvor man føler, at man slår til, i stedet for en konstant følelse af at være på vagt i forhold til at undgå at åbne hjertet og risikere det, man ubevidst er bange for og dermed indirekte forsøger at undgå.

Udover et fravalg af mig, så var der tale om illoyalitet, kemisk forelskelse og gamle indre sår fra barndommen, der ikke var helet, men blot løbende dulmet gennem alle årene via arbejde, mad & drikke, samt et stort behov for at være alene for derigennem at forskanse sig mod følelsesmæssigt tilknytning.

En tilknytning, der som voksen kan føles meget farligt pga. en manglende følelsesmæssig tilknytning i barndomsårene.

En gave i forklædning

I dag er jeg lykkeligt videre alene, fordi der var mange gaver til mig i det fravalg.

Gaver, som jeg glæder mig over hvert eneste dag.

Og som den følelsesmæssige maskuline og modne mand, der kan holde til at være en del af en episk kærlighedsrelation, vil få lov til at åbne sammen med mig.

Jeg brugte endnu en livskrise til at steppe op af stigen, som dog også har den konsekvens, at det giver baghjul til endnu flere mænd.

Nemlig de mænd, der endnu ikke er klar til at vende spejlet og kigge indad for at finde løsningen på, hvorfor deres eget liv og kærlighedsliv ser ud, som det gør.

Heldigvis findes de mænd også, som har påtaget sig ansvaret for at kigge på det, de selv bærer med sig. Både i den bevidste og den ubevidste bagage.

De mænd kommer ligeledes til at give baghjul til alle de mænd, der fortsat står på perronen og venter på lige nøjagtigt den kvinde, der kan gøre dem lykkelige.

Det er dog langt hurtigere og lettere at tage ansvaret for egen lykke hjem til sig selv. Og først når det sker, dukker kvinden i deres liv op.

For så vil de være i stand til at lukke hende dybt ind i hjertekulen og ikke længere elske betinget, men ubetinget.

På jagt i datingjunglen

På de datingportaler, hvor jeg har haft en onlineprofil, oplever jeg, hvordan de fleste sidder med en stor længsel efter den sidste kæreste!

• De leder efter en soulmate, som kan gøre dem lykkelige
• Mange leder efter lykken i form af “dig og mig” uden at komme nærmere ind på, hvem de selv er eller kan bidrage med
• Endnu flere leder efter én, der bor bekvemt i nærheden af deres egen hood. (Bevares, det er da også praktisk, men måske bor den rette person bare et helt andet sted)
• Alle leder efter én, der kan udfylde det eksistentielle indre behov for at høre til

De fleste sidder trygt og bekvemt bag skærmen og swiper løs i håbet om.

De færreste tør indlede en uforpligtende kontakt og dialog, men håber blot på, at “du skriver til mig”.

Mange vælger fra pga. af fotos og har høje idealer, som blot er medvirkende til, at de aldrig kommer i nærheden af målstregen.

Når eget spejlbillede ikke lever op til det ønskede

Det er slående for mig; at en smuk kvinde, dog i den flotte alder af +50, på forhånd bliver valgt fra af mænd, der befinder sig på samme alder +/- 5 år. Uden, at de overhovedet har kigget nærmere på hverken profiltekst, fotos etc. Blot, fordi jeg ikke befinder mig i den aldersgruppe, som de på forhånd har indstillet deres søgekriterier til at levere på.

Nogle mænd +50 leder efter kvinder, der er 15-20 år yngre. De fleste vil helst have en kvinde, der er 5-6 år yngre; slank uden rynker og og som ser godt ud.

For mig at se ofte uden en refleksion over eget spejlbillede og levede liv!

Ja, det er svært at leve op til alle kriterier, hvad angår alder, udseende og bopæl!

Når jeg kigger i mediebilledet, så er der ligeledes utroligt mange mænd +50, der bliver gift med en langt yngre kvinde. Mange stifter sågar ny familie og starter forfra med små børn, på trods af at første kuld er fløjet fra reden. Og ja, det skal man nødvendigvis have en yngre kvinde til, hvis det er flere børn, man gerne vil have.

• Hvorfor leder mange modne mænd konsekvent efter langt yngre kvinder?
• Hvorfor har de færrest modne kvinder +50 lyst til at date en mand på +70?
• Hvorfor har modne kvinder ikke lyst til at date umodne mænd?

Vi lever i en ungdomskultur

Måske er det blot en måde at bevare kontakten til det ungdommelige, når en moden mand har en sprød kvinde ved sin side. Spørgsmålet er så, om han i længden kan følge med og bliver lykkeligere heraf, hvilket dog heldigvis ikke op til mig at vurdere.

Når de yngre kvinder på et tidspunkt ikke længere synes, at det er sjovt med en ældre mand, så er kvinderne på deres samme alder for længst stukket af. De har for længst sagt farvel til at pleje af børneyngel og orker ikke at date en mand med kuld nr. to. For ikke at tale om den mand, der først sent i livet kom i gang med at få børn i det hele taget!

Konsekvensen er dog, at samfundet har en stor gruppe af kvinder, der bliver stærkere og stærkere i deres egen formåen, simpelthen fordi de er tvunget til det.

De står stærkt i både saft, kraft og indre styrke.

I virkeligheden er det måske lige netop det, som de kære modne mænd har svært ved at være i og med. Det maskuline bryder sig nemlig ikke om en indre følelse af “ikke at slå til”, og vil altid søge derhen, hvor han kan føle sig stærk, vigtig og betydningsfuld.

  • Ja, det er svært at navigere i dating junglen, uanset om du er ældre, yngre eller ung
  • Eller om du er mand eller kvinde

Det svære består i at være seriøs i en særdeles useriøs og urealistisk datingkultur.

Vil du vide mere om, hvordan du tager ansvar for at date både bevidst og seriøst, så start med mit særdeles informative onlineforløb:

Kunsten at date

Du kan nøjes med at starte med min bog (så bliver du dog ikke guidet udenom alle faldgruberne) :

Onlinedating, der dur – sådan laver du en datingprofil, der giver dig de rigtige match

Næste år ved denne her tid, vil du ønske, at du alligevel var gået i gang i dag.